In 2009 is Martijn Aarts gaan studeren aan het ROC in Tilburg. Hij heeft daar de opleiding Sound en Vision gevolgd en is na twee jaar zichzelf gaan specialiseren.
Aan het eind van de opleiding heeft Martijn een diploma allround theatertechnicus niveau 3 en een diploma specialisatie geluid niveau 4 op zak.
Tijdens zijn studie is hij zelfs benoemd als ‘Uitblinker’ van de school. Hij mocht zichzelf de beste student van de opleiding noemen.

Gedurende deze opleiding heeft Martijn een aantal bijzondere stageplaatsen weten te bemachtigen.

Allereerst begon hij te werken bij Andeweg Rental & Sales, onder leiding van Arthur Keijzers. Een klein bedrijf waarin veel onderdelen van het vak aan bod kwamen. Van het installeren van geluid/lichtinstallaties tot operator werken voor complete orkesten. Hierin kon Martijn bijzonder creatief aan het werk gaan. Het was iedere keer iets nieuws en het zat vol uitdagingen.

Het jaar daarop is Martijn bij Joop van den Ende Theaterproducties aan de slag gegaan. Hij is daar stagiair geworden bij de afdeling geluid en deed de zendertechniek bij de musical Mary Poppins in het Circustheater te Scheveningen. Tijdens deze stage beviel de samenwerking van beide partijen zo goed, dat hij hier een oproepcontract kreeg. Inmiddels heeft Martijn via Stage Entertainment al verschillende musicals gedaan, waaronder Wicked en Sister Act in het Circustheater en ook Jersey Boys en de complete opstart van Moeder, Ik wil bij de Revue in het Beatrixtheater te Utrecht.

In het derde jaar van zijn opleiding deed Martijn zijn stage bij DutchView. Hierin deed hij alle geluidstechnische ondersteuning tijdens diverse televisieprogramma’s. Van het zenderen van de presentatoren, tot het mixen van voetbalwedstrijden. Een aantal hoogtepunten waar Martijn nog steeds vol trots op terug kijkt zijn:
SS Rotterdam, Daddy´s Girl, Vrije geluiden, Jaap Aap spellentest, voetbalwedstrijden (eredivisie/UEFA/Jupiler league), IJsstrijd, De Halve Maan, All you need is love, Pauw in Culemborg, Ik hou van Holland, Miljoenenjacht, Pauw en Witteman, de wereld draait door, voetbal international, beste idee van Nederland, Zooo crisis, Hollands next top model, wedden dat ik het kan, The Kooks, Moraalridders, Operatie Live, Goede Tijden Slechte Tijden, Spuiten en Slikken, Kinderen voor kinderen, Badminton Almere, AFAS tennisclassics, Musicalawards, Life4you, Echt waar, Koefnoen, Tiende van Tijl, Door de wereld.

In het vierde jaar van zijn opleiding wilde Martijn nog een grote stap maken met betrekking tot geluid. Zijn doel was meer in het live circuit te gaan doen en dus ging hij aan de slag bij PRG/EML Productions. Hierin deed hij geluid voor onder andere:
De 3FM Awards, The Passion, LG, Caro Emerald, Philips, JURK!, AH, Vrienden van Amstel Live, Awakenings, Gers Pardoel, Elske de Wall, Racoon, Loveland, Tommy Hilfiger, Night of the proms.

Hier heeft hij veel praktijkervaring opgedaan.

Momenteel bied Martino Productions ook ondersteunende werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers, waaronder theaters (Zuidplein te Rotterdam, Energiehuis, Bibelot, Kunstmin te Dordrecht, Cascade te Hendrik-Ido-Ambacht), maar ook de ondersteuning bij evenementen en zijn DJ werkzaamheden.